Ontdek Snow Village in Lapland

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Tussen de skidorpjes van Levi en Ylläs in Lapland, ligt een unieke parel verscholen: de Snow Village. Met haar ice rooms en feeërieke verlichting is dit sneeuw- en ijshotel een unieke belevenis, en ook de perfecte uitvalsbasis voor een kennismaking met het wondermooie winterlandschap van Fins Lapland.

Geïnspireerd?

Wil jij kennismaken met het wondermooie Fins Lapland? Vraag vrijblijvend een offerte aan, wij helpen je graag verder. Je Selectair reisagent kan je ook een reis op maat voorstellen met meer keuze aan excursies en eventuele verlengingen.

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Helsinki - Kittilä

Je vertrekt vanuit Brussel naar Kittilä via Helsinki. Een lokale gids brengt je daarna naar de Snow Village, middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs. Hier word je uitgerust met thermische kledij. Na een eventuele rondleiding in de Snow Village, geniet je van een uniek 3-gangendiner in het ice restaurant. Daarna overnacht je in een echte ice room! Deze unieke kamers blijven op constante temperatuur dankzij het iglo-effect. Je slaapt er in een warme, comfortabele slaapzak.

Dag 2

Op sneeuwsafari

Na je avontuurlijke overnachting krijg je een mooi ice room-diploma, samen met een glaasje warm bessensap. Daarna vertrek je op een wervelende sneeuwscootersafari. Tijdens de toch leer je hoe je moet ijsvissen, door o.a. een gat in het ijs te slaan. Na een hapje en een drankje rij je terug naar de Snow Village, waar je chalet voor je klaarstaat. Dit is je verblijf voor de rest van de week. ’s Avonds eet je in het verwarmde restaurant van de Snow Village.

Dag 3

Kennismaking met rendieren

In de voormiddag trek je zelf het besneeuwde landschap in. Met enkele stevige sneeuwschoenen aan je voeten kan je de gemarkeerde paden bewandelen, of jezelf een weg banen door de diepsneeuw. Na de middag neem je plaats in een rendierslede voor een prachtige tocht door het bos. Halfweg maak je een kleine stop, waar je onder het genot van een warm drankje naar verhalen van de rendierherder kan luisteren.

Dag 4

Op weg met de huskyslede

In de voor- of namiddag neem je deel aan een leuke huskysafari langsheen de bossen en heuvels rond de Snow Village. Je vertrekt meteen aan de Snow Village zelf. Elke slede wordt getrokken door 6-tal huskies. De stilte tijdens zo’n toch (10 km of 16 km) is fenomenaal. Deze safari kan ook uitgebreid worden naar een dagtocht met lunch, waarmee je zelf de slede bestuurt en bij de huskyfarm even opwarmt met een kleine lunch en verhalen van de gids.

Dag 5

Kittilä – Helsinki – Brussel

Je geniet nog een laatste keer van je ontbijt in het verwarmde restaurant, waarna je uitcheckt. Op de middag brengt een transfer je weer naar de luchthaven van Kittilä, waar je op het vliegtuig richting Brussel stapt (met overstap in Helsinki).
Asteria Expeditions
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1530

per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Heen- en terugvlucht
 • Taksen
 • Transfers
 • Maaltijden
 • 4 activiteiten
 • Overnachting in een ice room
 • Uniek diner in het ice restaurant
 • Niet vermelde diensten
 • Eigen activiteiten
 • Eigen uitgaven
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.