Fascinerend Matera en de prachtige kleuren van Puglia

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Ontdek de Gargano-streek, de onbekende parel van Apulië, en bezoek de Europese Culturele Hoofdstad 2019 Matera. Flaneer door de mooiste dorpjes van de Valle d’Itria en degusteer de beste lokale wijnen in de trullihoofdstad Alberobello. En klinkt daar niet de lokroep van de Salento en Lecce, het ‘Firenze van het Zuiden’? Benvenuti al Sud!

Kies voor een rondreis van 8 dagen, of ga voor een verlenging met een 10-daagse rondreis. Aan jou de keuze. 

Jouw reisschema

Dag 1

Bari luchthaven - Gargano

Aankomst op de luchthaven van Bari en via de panoramische kustweg en de zoutpannen
van Margherita di Savoia naar de prachtige Gargano-streek. Overnachting in de
Gargano.

Dag 2

Panoramische rit in de Gargano-streek: Vieste - Peschici - Foresta Umbra

Het schiereiland van de Gargano wordt ook wel het ‘spoor van de Italiaanse laars’ genoemd. Je bezoekt de populaire kustplaatsjes Vieste en Peschici met hun typische straatjes. Via het ‘dorpje van de liefde’ Vico del Gargano en het eeuwenoude Foresta Umbra terug naar je hotel en overnachting.

Dag 3

Van de Gargano naar Matera

Vandaag steek je de grens over naar het ongerepte Basilicata. Onderweg heb je de mogelijkheid om enkele bezienswaardigheden mee te pikken: het bedevaartsoord Monte Sant’Angelo, het enorme klooster van San Marco in Lamis, het ‘balkon van Apulië’ Rignano Garganico en Venosa, de geboorteplaats van de Romeinse dichter
Horatius. Naar Matera en diner in een grotrestaurant in de gezellige oude stadskern: een bijzondere ervaring! 

Dag 4

Matera - Valle d’Itria

Bezoek aan Matera, Unesco-Werelderfgoed en Europese Culturele Hoofdstad 2019. Matera is de stad van de ‘Sassi’. Dit zijn wijken waarvan de huizen bijna volledig in de rotsen uitgehouwen zijn. Een magische stad die gegarandeerd een blijvende indruk maakt! Verder naar de Valle d’Itria. Je eerste stop is de elegante barokstad Martina Franca. Vervolgens bezoek je Locorotondo, bekend voor zijn uitstekende wijn, en Cisternino, beide ‘borghi più belli d’Italia’. 

Dag 5

Ostuni - Castellana Grotte - Alberobello

Je bezoekt de witte stad Ostuni en de spectaculaire grotten van Castellana. Verder naar Alberobello met zijn typische trulli, merkwaardige huisjes in kalksteen met een kegelvormig dak (Unesco-Werelderfgoed). In deze unieke setting sluit je de dag af met een wijndegustatie met typische hapjes. Retour naar je hotel en overnachting.

Dag 6

Bari - Polignano a Mare

Bezoek aan Bari met o.m. de prachtige Basiliek van Sint-Nicolaas. Verder naar het mooie Polignano a Mare, de geboortestad van de Italiaanse zanger Domenico Modugno, bekend van het liedje ‘Volare’. Je kan er een heerlijk ijsje eten of een ‘caffè speciale’ bestellen in het beroemde ijssalon. Eventueel nog een bezoek aan de pittoreske
havenstad Monopoli. Overnachting in Fasano.

Dag 7

Murgia streek: Trani - Castel del Monte - Gravina - Altamura

Bezoek aan Trani met zijn imposante kathedraal aan het water. Verder naar het mysterieuze Castel Del Monte in Andria, een achthoekig kasteel van Keizer Frederik II, uniek in Europa. Naar keuze: verder naar Gravina in Puglia en/of Altamura. Terug naar je hotel en overnachting.

Dag 8

Fasano - Bari luchthaven

Einde van de rondreis. Je vertrekt naar de luchthaven. Wil je nog niet naar huis? Kies dan een verlening van je vakantie. Vraag raad aan je reisagent, we helpen je graag verder. 
Transeurope, Brochure Charming Italia, p.140
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

479

per persoon, inclusief ontbijt
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • 7 nachten in logies en ontbijt in een charmante agriturismo, uitstekende HHH superior en HHHH hotels
  • Dag 3: diner in een grotrestaurant in het historisch centrum van Matera
  • Dag 5: wijndegustatie met typische hapjes in een enoteca in Alberobello
  • De vluchten en de transfers
  • De huurwagen
  • De verblijfstaksen
  • Het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die je bezoekt
  • Persoonlijke uitgaven
  • Maaltijden en dranken die niet zijn inbegrepen in het programma
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.