Brazilië, anders bekeken

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Rio, de Cidade Maravilhosa, en Salvador, de meest Afrikaanse stad van Brazilië, zorgen voor de ambiance en het culturele gedeelte van deze rondreis. De Mato Grosso herbergt één van de belangrijkste natuurgebieden van Brazilië, de Panatanal. Hier vind je de grootste concentratie van fauna in Zuid-Amerika, ideaal voor een boeiende fotosafari. De Chapada dos Guimaraes met zijn tafelbergen en groene canyons verken je op een een actieve manier.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Vlucht naar Rio de Janeiro

Bij aankomst privétransfer naar je hotel.

Dag 2 tot 3

Rio de Janeiro

Transfer met je gids naar het treinstation van Cosme Velho. Door het weelderige regenwoud rijd je tot de top van de Corcovado-berg naar het meest beroemde symbool van Rio, het witte beeld van Christus de Verlosser. Van hieruit heb je het mooiste zicht op deze bijzonder gelegen stad. Na een kort bezoek aan het Tijuca woud keer je terug. Vrije namiddag.

Dag 3 tot 4

Rio de Janeiro

Vanaf de Praia Vermelha neem je de kabelbaan naar een icoon van Rio, de Suikerbroodberg, waar je geniet van een spectaculair uitzicht op de beroemde stranden Copacabana en Ipanema, de oceaan, de typische bergachtige kustlijn en de eilandjes, de wolkenkrabbers en het woud. Bezoek aan het historische centrum met de Portugese koloniale erfenis van Rio met onder meer het keizerlijk paleis en de oude kathedraal. Vrije namiddag.

Dag 4 tot 5

Rio De Janeiro - Cuiaba - Pantanal

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Cuiaba. Bij aankomst transfer naar de lodge in de Pantanal, gelegen vlakbij de meren van Siá Mariana en Chacororé. Bij aankomst welkomstdrink en eerste verkenning te voet in de buurt van het verblijf. Na het diner inleiding op het gebied door de gids. De Pantanal, met een oppervlakte van meer dan 200.000 km², 950 km van Noord naar Zuid en 500 km van Oost naar West, is het grootste moerasland ter wereld.
 

Dag 5 tot 6

Pantanal

Afhankelijk van het seizoen verken je dit gebied te voet, te paard, met terreinwagens en per boot met ervaren natuurgidsen. In de voormiddag maak je een wandeling in de omgeving van het verblijf waarbij je gids een introductie geeft over de typische fauna en flora van de Pantanal. In de namiddag verken je per boot de Mutum-rivier. Na het diner night spotting met open terreinwagen.
 

Dag 6 tot 7

Pantanal

In de voormiddag verken je opnieuw de omgeving van het verblijf, dit keer te paard. In de namiddag boottocht naar de meren van Siá Mariana en Chacororé. Bij zonsondergang vis je op piranha’s.

Dag 7 tot 8

Pantanal - Chapada Dos Guimarães

Kanotocht bij zonsopgang. Transfer naar Cuiba en privétransfer naar de Chapada dos Guimaraes, een groene hoogvlakte, doorsneden door immense canyons en diepe kloven en gekenmerkt door indrukwekkende rotsformaties. Je verblijf is gelegen op de rand van het plateau met uitzicht over de groene vlakte.

Dag 8 tot 9

Chapada Dos Guimarães

Wandeling met gids langs de watervallen van de rivier Sete de Septembro. Je wandelt langs zeven watervallen waar je tijd hebt om te zwemmen. Onderweg weidt de gids je in in de typische vegetatie en fauna van de Cerrado, een savanne-achtig gebied dat een groot deel van centraal Brazilië omvat. Duur van de wandeling: ongeveer 5 uur (stops inbegrepen).

Dag 9 tot 10

Chapada Dos Guimarães

Vrije verkenning van de Chapada dos Guimaraes. In het nationaal park vind je heel wat imposante watervallen waaronder de Véu de Noiva en de zeven watervallen van de Sete de Setembro rivier. De Cidade de Pedra, de stenen stad, is één van de mooiste rotsformaties in het park. Verder zijn er nog archeologische sites zoals de Caverna Aroe Jari. Er starten enkele prachtige wandelingen vanuit de pousada en je bepaalt zelf de duur en zwaarte van uw wandeltocht.

Dag 10 tot 11

Chapada Dos Guimarães – Cuiaba – Salvador De Bahia

Transfer naar de luchthaven van Cuiaba en vlucht naar Salvador de Bahia in het noorden van Brazilië. De meest Afrikaanse stad van Brazilië ligt prachtig gelegen op een hoge rotswand aan de Allerheiligenbaai.

Dag 11 tot 12

Salvador De Bahia

In de voormiddag wandel je met je Engelstalige gids door de Cidade Alta, het hoger gelegen deel van Salvador de Bahia. Je wandelt door de nauwe kronkelstraatjes langs koloniale huizen beschilderd in de typische pastelkleuren en neemt de drukke maar aangename sfeer van de buurt op. Steile straatjes verbinden het met de Cidade Baixa aan de oude haven die je in de namiddag bezoekt.
 

Dag 12 tot 13

Salvador De Bahia – Praia Do Forte

Privétransfer naar Praia do Forte aan de Atlantische Oceaan, 80 km ten noorden van Salvador. In dit dorpje vind je enkele fraaie stranden omzoomd met duizenden kokosnootpalmen. Een aanrader is een bezoek aan het Tamar project dat de reuzenschilpadden beschermt. Vrij verblijf.

Dag 13 tot 14

Praia Do Forte

Vrij verblijf.

Dag 14 tot 15

Praia Do Forte - Terugvlucht

Op tijd voor uw terugvlucht word je naar de luchthaven van Salvador de Bahia gebracht.

Dag 15 tot 16

Aankomst

Aankomst te Brussel.

Travel Sensations
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

6885

vluchten inbegrepen
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure
 • Transfers en vervoer in privévoertuig met gids
 • Vermelde uitstappen met Engelstalige privégids, toegangsgelden inbegrepen
 • Verblijf Pousada do Rio Mutum 4d/3n transfers, maaltijden en excursies inbegrepen
 • Verblijf Pousada do Parque 3d/2n transfers en maaltijden inbegrepen
 • Overnachtingen in dubbelkamer in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Verzorgde reisdocumenten
 • Onze bijstand en die van onze lokale agent
 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Alles wat niet duidelijk vermeld staat in 'Inbegrepen'
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.