Het ongekende Toscane

Het ongekende Toscane

Deel dit artikel

Het ongekende Toscane

Hey Mieke,

Met dit mailtje wil ik je bedanken voor de fantastische locatie van onze vakantie in Toscane waaraan je ons geholpen hebt. We hadden er een zalige tijd!

Het vakantiehuis is gelegen in een piepklein dorpje en is bereikbaar via hobbelige wegen en zandweggetjes. Echt heel rustig, toch met enige levendigheid van buren en de olijfboeren die in hun olijfgaarden kwamen werken. Dit vonden we wel fijn zo tussen het lokale leven. 

Het huis is groot, misschien te groot voor ons 4, maar we hebben genoten van de ruimte. De inrichting is traditioneel, maar er is echt alles voorzien. De kids hebben vooral genoten van het zwembad. Ideale grootte, voldoende ligzetels en parasols en een bbq. Meer moet je niet hebben.

Ik stond elke morgen op vol bewondering voor de mooie omgeving. We hadden dan ook een enorme view over de vallei en op de bergen. Zonsondergang was magisch! Ik heb al veel gezien van Italië, maar deze streek is toch wel mijn favoriet tot nu toe. Het dorpje is gekend voor de olijfolieproductie. Niet meer dan een museum over olijfolie, een café dat ook restaurant is, is daar niet. Maar heerlijk pittoresk! We kregen exclusief een olijfolie tasting van wel 1,5u lang. Geweldig!

Jimmy maakte er lange wandelingen en heeft in de buurt pareltjes ontdekt waar nog geen toerist was langs geweest. 

De gastheer, Alessio, was ongelooflijk vriendelijk. De gesproken communicatie in Engels verliep moeizaam, maar met Whatsapp konden we prima communiceren. Alessio gaf ons zeer veel tips om de omgeving te verkennen, o.a. Montepulciano, Montalcino (gekend van de beroemde Brunello wijn), Bagno Vignoni met de warmwaterbronnen, ... De mama en de papa van Alessio (spreken geen woord Engels) kwamen zelfs met koekjes voor de kindjes langs. Super lieve mensen!

Dit in een notendop om je te laten weten hoe goed we het hadden. We kijken al uit naar volgend jaar!

Groetjes, Ann

Mieke helpt je graag verder
Mieke helpt je graag verder

Mieke helpt je graag verder

Selectair Hoppetravel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Ooststraat 23
8630 Veurne