Tenerife: een veelzijdig eiland

Tenerife: een veelzijdig eiland

Deel dit artikel

Tenerife klinkt iedereen wel bekend in de oren en staat vooral bekend als een zon-zee-strand-bestemming. Maar wist je dat dit veelzijdige eiland nog veel meer te bieden heeft? Wanneer je de stranden in het zuiden even links laat liggen en naar het noorden trekt, dan ontdek je een volledig andere wereld, vol natuurschoon, regenwouden en ongelooflijk mooie vulkanische kusten. Tenerife is dus niet alleen voor de strandganger, maar ook voor:
 

De natuurliefhebber:
Wanneer je naar het noordwesten van Tenerife trekt, kom je opeens terecht in een prachtig regenwoud, vol eeuwenoude bomen en inheemse planten: Monte del Agua. Hier is het heerlijk fietsen tussen de bomen, waarbij je misschien wel echte Canarische duiven tegenkomt. Of je wandelt via een van de vele trails tot in een schattig dorp, waarmee de vallei bezaaid is.

El Teide is een vulkaan die je niet kan missen. Bij helder weer kan je hem namelijk van overal op het eiland spotten. Trek door het nationale park rond de vulkaan, en val in de ene verbazing na de andere bij de grillig gevormde landschappen en versteende lavastromen. Vergeet ook het topje van El Teide niet te beklimmen! Na een wandeling van uur sta je op de rand van de slapende gigant. Een beetje te veel van het goede? Dan kan je ook gewoon een kabelbaan naar boven nemen, maar vergeet deze zeker niet op voorhand te boeken.
 

De waterrat:
Het water van de Atlantische Oceaan is enorm mild rondom Tenerife. Zelfs in de winter blijft het water warm genoeg voor een frisse duik in zee. Een echte aanrader is het huren van een bootje in het gebied van Los Gigantes, een gebied vol prachtige hoge kliffen die vanop het water hoog boven je uittorenen. Of huur een kajak en verken zo de kust. De zee is hier steeds kalm dankzij een natuurlijke inham, dus je kan haar vrij goed bevaren zonder al te veel inspanning. Ben je aan een mooi stukje kust? Laat je peddel dan even links liggen en spring even in het water om te snorkelen tussen de vissen.

Wil je liever wat groter leven zien in het water? Vaar dan naar het kanaal tussen Tenerife en het eiland La Gomera. Hier woont een school walvissen, die je bijna dagelijks kan zien zwemmen. Het kanaal is ook voor dolfijnen een paradijs, je kan er dan ook grienden, tuimelaars en langsnuitdolfijnen tegenkomen!
 

De sportieveling:
Voor wie van een sportieve uitdaging houdt, is het Noorden van Tenerife ideaal. In Monte del Agua kan je een mountainbike huren, en je volledig laten gaan op de vele paadjes in het bos.

Ook rond El Teide kan je je volledig laten gaan. Je wist al dat je tot aan de top kunt hiken, maar ook de rest van het Nationaal Park kan je volledig te voet doen. Neem hiervoor wel voldoende drinken mee en zorg dat je iets op je hoofd zet. De zon is hier namelijk genadeloos. Durvers kunnen ook vanaf het gebied rond El Teide gaan paragliden. Dit is een unieke belevenis, want je vliegt meestal dwars door het wolkendek weer naar beneden.
Je kan erg goed windsurfen in de zee rond Tenerife. Voor de beste plaats moet je weer even afzakken naar het zuiden. EL Medano is veruit de beste plaats om het water in te trekken, dankzij de perfecte wind- en watercondities.

Wist je dat Tenerife maar liefst  9 golfterreinen huist? Deze zijn dankzij het grillige landschap veelzijdig en uitdagend, en geven elke golfliefhebber een unieke belevenis. Verbeter je handicap met zicht op zee, of zie de zon langzaam zakken vanop het golfterrein.
 

Geïnspireerd?
Tenerife is duidelijk een unieke bestemming, die wacht om volledig verkend te worden. Wil jij dit Canarische eiland ontdekken? Vraag dan meer informatie via e-mail, of spring eens binnen op kantoor. Wij helpen je graag verder.
 
Mieke helpt je graag verder
Mieke helpt je graag verder

Mieke helpt je graag verder

Selectair Hoppetravel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Ooststraat 23
8630 Veurne